Competities

Samen met verenigingen zet de KNLTB zich in om meer mensen met meer plezier te laten tennissen en padellen. In de praktijk zien we dat je door veel wedstrijden te spelen, steeds beter wordt en meer plezier in tennis en/of padel krijgt. Met competitie spelen in teamverband speel je samen wedstrijden voor onze club en kan jij je spel en vaardigheden ontwikkelen. En competitie spelen heeft nog een extra dimensie, want het zorgt ook voor veel sfeer en gezelligheid naast de baan. Niet gek dus dat de competitie door veel tennissers en padellers als hoogtepunt van het seizoen wordt beschouwd!

Nederland heeft één van de grootste centraal georganiseerde tenniscompetities ter wereld. Iedereen die lid is van een KNLTB vereniging kan competitie spelen. Er is een zeer divers competitieaanbod voor tennis en padel voor zowel senioren als voor de jeugd, op iedere dag van de week, voor elke leeftijd, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Kortom, ook voor jou is er een competitie die bij je past! 

 

Junioren

 

Voor de jeugd t/m 12 jaar heeft de KNLTB Tenniskids ontwikkeld. Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. En ook deze jongste jeugd kan competitie spelen. Zij kunnen meedoen aan de Kia Tenniskids competitie. Deze bestaat uit de Rode, Oranje en de Groene Competitie. De Rode competitie en de Oranje Competitie bestaan uit dertien speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Voor kinderen die in de kleur groen tennissen is er de Groene competitie. Ook kunnen ze meedoen aan de Winter outdoor competitie. 

Junioren kunnen meespelen aan de KNLTB Junioren competitie 10 t/m 14 jaar of 11 t/m 17 jaar.  Deze competitiesoorten worden aangeboden in de samenstellingen meisjes, jongens en gemengd en je kan zowel op zaterdag al zondag competitie spelen. Junioren spelen net zoals de senioren op een hele baan.

Voor de senioren worden er in de verschillende competities veel verschillende soorten aangeboden waarbij er aan bepaalde soorten ook leeftijdscategorieën gekoppeld zijn, zoals 17+, 35+, 50+. Daarnaast kan er binnen de verschillende soorten ook nog gekozen worden voor verschillende samenstellingen zoals dames, heren en gemengd. Voor padel bieden we nog geen tenniskids aan.

 

Senioren

Voor de senioren worden er in de verschillende competities veel verschillende soorten aangeboden waarbij er aan bepaalde soorten ook leeftijdscategorieën gekoppeld zijn, zoals 17+, 35+, 50+. Daarnaast kan er binnen de verschillende soorten ook nog gekozen worden voor verschillende samenstellingen zoals dames, heren en gemengd in zowel Tennis als Padel.


Ledenpas

Als lid ontvang je vanaf 1 januari 2024 geen plasitc KNLTB-ledenpas. Je vind je ledenpas in optie ‘MEER’ in je ClubApp op je smartphonen. Kloppen je gegevens op je ledenpas niet, geef dit dan door aan de ledenadministrateur door een email te sturen naar: ledenadministratie@dekemphanen.nl De ledenadministrateur is de enige persoon die gegevens in de KNLTB ledenadministratie kan wijzigen.