CORONA UPDATE: HARDE LOCKDOWN T/M 14 JANUARI, BUITENSPORTEN MAG NOG

Het kabinet en het OMT maken zich grote zorgen om de snelle verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus. Om de verspreiding van het virus te vertragen stelt het kabinet vanaf zondag 19 december 5.00 uur een harde lockdown in. Bijna alle sectoren moeten sluiten behalve essentiële winkels en apotheken. Ook binnensportlocaties moeten sluiten. Buiten sporten blijft mogelijk van 05.00 tot 17 uur. De maatregelen gelden voorlopig t/m vrijdag 14 januari.

Klik HIER wat mogelijk is met buitensporten.

In het kort voor onze tennisverening:

We zijn blij dat sporten nog mogelijk blijft. Bewegen is juist gezond, het draagt immers bij aan een goede weerstand en conditie. Het houdt je fit en scherp, geeft energie en dat hebben we nodig in deze tijd.

  • Voor volwassenen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand (excl. leraar).
  • Dubbelen (4 personen) is dus ook mogelijk als spelers 1.5 meter afstand tot elkaar en tot het andere koppel op de baan houden.
  • Verder geldt: geen fysiek contact, ga niet samen op het bankje zitten, geef geen high fives en wissel niet van baanhelft.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten en onderlinge wedstrijden spelen op onze eigen club.
  • Competities worden per direct stilgelegd. Dit geldt dus voor de KNLTB wintercompetitie Zuid, Dorpen- en interne competitie.
  • Ons paviljoen ‘de Hut’ moet gesloten zijn, maar er mag wel gebruik worden gemaakt van de toiletten.

Lees hier de maatregelen voor de sport: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/sport