Gezocht: commissieleden voor Padel !

Onlangs heeft ons bestuur in een overleg met Stibex/Gemeente Reusel aangegeven dat er binnen onze tennisvereniging interesse is ontstaan voor het spelen van Padel. De wens is uitgesproken dat men graag 2 Padelbanen wil gaan inzetten voor onze leden en dat we de aanleg van deze Padelbanen graag bij de gemeente Reusel op de lijst van investeringen willen hebben.

Wij denken dat het goed is hiervoor een commissie in het leven te roepen om te onderzoeken of het bij de leden leeft en of het financieel haalbaar is.

Wat is Padel?
Padel is een snel in populariteit groeiende racketsport die zich het best omschrijft als een op zichzelf staande sport met veel invloeden vanuit tennis en squash. Deze racketsport, al razend populair in Spanje en Zuid-Amerika, en is op dit moment de snelst groeiende sport in Nederland. Je speelt het als dubbelteam op een veld van 20 x 10 meter dat is omgeven door een glazen wand en hekwerk.

Voor wie is het geschikt?
Voor wie niet, kun je beter zeggen. Padel kan op alle niveaus en op alle leeftijden worden gespeeld. Waar tennis nog wat oefening vereist omdat de techniek een belangrijke factor is, kun je in padel zo aan de slag. Letterlijk.

Waar speel ik op?
De baan is kleiner dan een tennisbaan: 20 bij 10 meter om precies te zijn. Elke speelhelft, gescheiden door een net, is verdeeld in twee servicevakken en een achterveld. Het speelveld is te vergelijken met een tennisbaan, maar dan kleiner en met een omheining van glas en hekwerk. De bal moet over het net op de speelhelft van de tegenstander geslagen worden, zonder dat de bal éérst het glas of hekwerk raakt. De bal blijft in het spel wanneer deze eerst de grond raakt en de bal mag daarna het glas of hekwerk raken. Volleren is ook toegestaan. Tactiek is essentieel, aangezien de bal altijd en op vrijwel elke plek kan terugkeren. Hierdoor ontstaan gegarandeerd snelle en spannende rally’s, op ieder niveau. De sport wordt met vier personen (2 tegen 2) gespeeld en er geldt dezelfde puntentelling als bij tennis.

Klik HIER voor een mooi videofragment van Padel

Heb je Interesse om actief deel te nemen in de nieuwe Padel commissie?
Stuur aub een email naar info@dekemphanen.nl met je naam + emailadres, zodat we met je kontakt kunnen opnemen.

Alvast bedankt!

Het bestuur