Tennis & Padel spelregels

Tennis Spelregels

Introductie Padel: 

Padel  is een combinatie van tennis en squash. Er wordt 2 tegen 2 gespeeld, alhoewel er inmiddels ook single padel banen zijn. Het grote verschil met tennis zit hem in de glazen wanden en het hekwerk die de baan omringen. Deze mogen worden gebruikt om de bal tegen te laten stuiteren (wel pas nadat de bal op de grond gestuiterd is) en vervolgens terug te slaan naar de helft van de tegenstander.

Grootste voordelen van padel:

Gemakkelijk te leren: De toegankelijkheid van de sport is voor iedereen groot, ongeacht je leeftijd, fysieke conditie of eerdere ervaringen met racketsporten. Dit heeft te maken met het kleinere veld dan bij de tennisbaan en de omheiningen van het veld die je mag gebruiken. Er is minder techniek nodig om de ballen goed te raken.

Gemeenschapsgevoel: Je speelt op een kleine baan constant in communicatie met je medespeler om het spel goed te laten verlopen. Padel  is ook een sociale sport en daarbij hoort een hapje en een drankje na de wedstrijd met mede en tegenstanders. Bij LTC de Kemphanen vragen wij aan ieder lid om eenmaal per jaar als dat mogelijk is een een bar- of klusdienst te draaien om te zorgen dat ons gezellig paviljoen ‘de Hut’ zoveel mogelijk open en beschikbaar is en daar gebruik van kan  worden gemaakt.

Veelzijdigheid: Deze draagt voor een groot deel bij aan de populariteit van deze sport. De glazen wanden en hekwerk geven een extra dimensie aan het spel. Daardoor is het tactisch en je wordt creatief uitgedaagd om de glazen wanden en hekwerk in je voordeel te gebruiken.

Gezonde activiteit: Je bent constant in beweging en het geldt zeker als een volwaardige work-out.

Wat let je om deze veelzijdige sport te gaan beoefenen, wordt nu lid van Tennis- & Padelclub LTC de Kemphanen !

Video: Padel Spelregels