Interesse in KNLTB voorjaarscompetitie Tennis & Padel 2024 ?

Informatie KNLTB voorjaarscompetitie Tennis & Padel 2024 (5 april t/m 14 juni 2024)

In het voorjaar organiseert de KNLTB, zoals gebruikelijk, weer de voorjaarscompetitie zowel voor tennis als voor padel. Het uitgangspunt is dat je 7 weken competitie speelt gedurende de periode van 5 april tot en met 14 juni 2024.
Tegen welke teams je speelt is afhankelijk van het aantal aanmeldingen bij de KNLTB. Door deel te nemen aan de voorjaarscompetitie kom je weer bij andere verenigingen en kom je weer andere spelers tegen waardoor het plezier in de sport kan worden vergroot en je spelniveau aanzienlijk wordt verbeterd.

Tennis
De competitie wordt gespeeld met teams van meestal 4 personen. Het kan een damesteam zijn, een herenteam of een gemengd team (2 dames en 2 heren). Op de dagen donderdag, vrijdag en zaterdag is er een divers competitie aanbod. De afgelopen jaren zijn er diverse teams van onze vereniging actief geweest op donderdagavond en vrijdagavond en de meeste zullen hiermee doorgaan. Op dit moment wordt er ook bezien of er een herenteam van 50+ mee kan doen op vrijdagmiddag. Ben je hiervoor geïnteresseerd laat het dan weten. Indien je belangstelling hebt om competitie te gaan spelen laat het dan weten. Als individu kan dan bezien worden of je in een team geplaatst kan worden. Het is beter om je als team aan te melden, want de praktijk leert dat je hiervoor wel minimaal 6 personen nodig hebt.

Let op: Op dit moment zijn we op vrijdagavond met tennisteams vol, aangezien er al een aantal jaren 6 competitie-teams deelnemen aan de KNLTB tennis competitie. Er is dan door de verplichte gereserveerde 5 banen, helaas geen extra tennis baancapaciteit beschikbaar, want 1 baan moet beschikbaar zijn voor ‘vrij spelen’.

Padel
Competitie spelen in de padelcompetitie voor de KNLTB is voor onze vereniging nieuw. We willen danook aan onze padelleden deze mogelijkheid bieden. De speeldagen voor de voorjaarscompetitie zijn vrijdagavond, zaterdag en zondag. Een competitieteam speelt op een dag met minimaal 4 personen en er worden 4 wedstrijden gespeeld. Het maakt hierbij niet uit of een team uit dames en/of heren bestaat. Het kan dus zijn dat een team van 4 dames tegen een team van 4 heren moet spelen.
Omdat de meeste leden nog geen ranking hebben voor padel wordt door de KNLTB de mogelijkheid geboden om aan te geven in welke klasse men ingedeeld wenst te worden. Het is voor iedereen het prettigst als de partijen goed tegen elkaar opgaan. Als vereniging zullen we hier ook mee moeten leren omgaan en afstemmen met KNLTB. Indien je competitie wenst te gaan spelen probeer dan zelf een team te formeren. Hierbij dien je aan te geven op welke dag je wenst te gaan spelen en wat je verwacht op welk padelniveau je zit.Aanmeldingen
Indien je belangstelling hebt voor het spelen van competitie geef je (team) dan zo spoedig mogelijk op maar uiterlijk 31 december as. via competitie@dekemphanen.nl  Op deze wijze hebben wij als competitieleiders nog circa één week om met KNLTB af te stemmen. Zowel competitie spelen voor tennis als padel is mogelijk, maar niet voor dezelfde dag. Vrijdag tenniscompetitie en zondag padelcompetitie is dus mogelijk, maar dus niet beiden op vrijdagavond.

Vragen / opmerkingen Heb je vragen en/of opmerkingen, laat het ons dan weten via competitie@dekemphanen.nl  Wij zullen hierop dan, eventueel na afstemming met de KNLTB, op reageren.

Kees van der Heijden
Frank Vosters
Competitie leiders LTC de Kemphanen