Interne toernooien 2022

Impressie van Nieuwjaars TOS toernooi 2023

Om het nieuwe tennisjaar in te luiden, was er voor het tweede jaar, het Nieuwjaars TOS toernooi georganiseerd door de TC.

Het aantal deelnemers was boven verwachting en het beloofde dan ook een sportief  toernooi te worden. Om 10.00 werd gestart met de eerste ronde nadat de tennispasjes goed geschud waren. Blijkbaar had diegene die de pasjes geschud een magische hand, want er stonden of 2 dames met 2 heren op de baan of 4 heren.

Ondanks de vele regen op zaterdag was het op zondag droog, maar er stond wel een stevig windje, waar iedereen in min of meerdere mate last van had, maar dat mocht de inzet en gedrevenheid van de spelers niet deren. Nadat ook de tweede ronde gespeeld was, werd er een korte pauze ingelast zodat iedereen kon genieten van een glaasje champagne, warme chocolademelk, al dan niet met slagroom, een heerlijk warm worstenbroodje. Hiervoor dank aan de paviljoencommissie….!

Tijdens de korte pauze, maakte onze voorzitter; Henk Schirris, dankbaar gebruik om een woordje tot de aanwezigen te richten. Hij dankte iedereen voor de inzet van het afgelopen jaar, zowel de vrijwilligers als ook de leden,  die het afgelopen jaar weer tot een succes hebben gemaakt. Ook wenste hij iedereen een goed, gezond en sportief  2023.

Hierna werd gestart voor een derde en laatste ronde. En nadat iedereen getennist had, werd er nog gezellig nagepraat in ons tennispaviljoen ‘de hut’.

Iedereen bedankt die dit toernooi weer tot een succes heeft gemaakt en hopelijk zal het jaarlijks  terugkeren op de agenda. Voor de foto-impressie van het Nieuwjaars TOS toernooi, klik je HIER.

Tennisgroeten van de TC

Gezellige tennis uitwisseling met TC de Lusthoven

Afgelopen weekend, (28 oktober 2022) was het weer zover: de uitwisseling met TC de Lusthoven uit Arendonk. Na jaren van afwezigheid stond het dit jaar eindelijk weer op de agenda.

21 ‘Belge’ en 19 ‘Ollanders’ gingen met elkaar de sportieve strijd aan voor het regionale ‘Davis Cup’ treffen tussen LTC de Kemphanen en TC de Lusthoven. Een ‘fijne wedstrijd’ of ‘sportieve match’ zoals onze buren het noemden wensten we elkaar toe, waarna de ballen over het veld vlogen. Alle trucs en moves werden uit de kast gehaald om toch maar de wedstrijd binnen te slepen.

De deelnemers uit Arendonk had zelfs hun eigen fans meegebracht. Maar uiteindelijk na 3 wedstrijden bleef daar 1 beste Lusthovenaar(Jan Sanders) en 1 beste Kemphaan (Frank Lavrijsen) over. Gefeliciteerd!!!

In totaal hadden wij maar nipt van de Belgen gewonnen met 25 punten tegenover 24 punten. Mooi toch? Alles was weer tot in de puntjes geregeld, zowel de wedstrijden als de lekkere hapjes en drankjes bij de afterparty. Gezellig was het zeker tot in de late uurtjes. Al met al weer een geslaagd sportief toernooi. Mercikes iedereen en volgend jaar op naar Arendonk.

Voor een foto impressie van het gezellige tennistreffen met TV de Lusthoven, klik je HIER. (klik voor diavoorstelling op de 3 puntjes rechtsboven in het menu en kies vervolgens voor DIAVOOSTELLING)

Topavond bij LTC de Kemphanen: Clubkampioenschappen & Clubfeest 2022

Het organiseren van het clubfeest op de finaleavond van de clubkampioenschappen bleek een gouden greep. Ruim 60 leden en een hele boel publiek maakten er een spetterende avond van.

Om half 6 begonnen de eerste finalisten aan hun partij. De toon werd meteen gezet.

In de heren enkel 6 maakten Mark Mans en Bart Lavrijsen er een absolute thriller van, waarbij Bart uiteindelijk na drie zwaarbevochten sets aan het langste eind trok. De mix dubbel 7 werd een familie-aangelegenheid. Broer en zus Paul en Yvonne Lavrijsen speelden tegen broer en zus Erik en Judith Timmermans. In drie sets sleepten de sterk spelende Timmermansjes de overwinning uit het vuur. In de heren enkel 7 won Sven Voets van Danny Lathouwers en in de mix dubbel 6 wonnen Lidy van Avendonk en Helmuth van Puijenbroek van Jean Swaanen en Johan van de Borne.

Om 7 uur begon de tweede reeks finales. Een aantal deelnemers mocht na een korte adempauze opnieuw aan de bak. In de dames dubbel 6 nam de gevestigde orde Conny Lavrijsen en Angelique Michiels het op tegen coming ladies Yvonne Lavrijsen en Karin Oversier. Conny en Angelique lieten zien nog altijd uit het goede hout te zijn gesneden, en trokken de wedstrijd naar zich toe. In de heren dubbel 7 wonnen Cees Horrevorts en van Hans van Limpt na een gelijkopgaande partij van William Verhagen en Peter van der Heijden. In de dames dubbel 7 ging de zwaarbevochten overwinning uiteindelijk naar Coby Lavrijsen en Monique van der Laak, die tegen Sjannie Jansen en Ine van Veldhoven speelden.

Op baan 1 ontvouwde zich inmiddels een waar spektakelstuk. Ondanks dat het wat frisser werd, bleef het publiek vanaf het terras in grote getalen ademloos genieten van een hoogstaande partij in de heren dubbel 6 tussen Johan van de Borne en Helmuth van Puijenbroek tegen Krijn Mulder en Mark Mans. Krijn en Mark bleken in drie sets de sterkste.

Na een avond vol met spannende wedstrijden togen deelnemers en publiek naar binnen in de Hut voor een afzakker; en wat voor één! Het bestuur had uitgepakt en alle leden uitgenodigd voor een clubfeest. Het bleek dat onze leden niet alleen kunnen tennissen, maar ook kunnen feesten. Onder het genot van een hapje en de nodige drankjes werd er tot in de kleine uurtjes gedanst, gelachen en gekletst. Het zal bij de nodige mensen voor wat hoofdpijn hebben gezorgd, in ieder geval bij uw reporter…

Namens de TC bedanken we alle deelnemers. Het is heel mooi om te zien dat de opkomst zo goed was. Daarnaast bedanken we vanzelfsprekend bestuur en vrijwilligers. Zonder jullie hadden we er nooit zo’n mooi feest van kunnen maken. Wat ons betreft, tot volgend jaar!

Uitslagen finales clubkampioenschappen 2022:

• Heren Enkel 4/5: Mark Mans – Bart Lavrijsen 6-3 4-6 4-6

• Heren Enkel 7: Danny Lathouwers – Sven Voets 6-4 2-6 2-6

• Heren Dubbel 5/6: Mark Mans / Krijn Mulder – Helmuth van Puijenbroek / Johan vd Borne 3-6 6-1 6-3

• Heren Dubbel 7: Hans van Limpt / Cees Horrevorts – William Verhagen / Peter vd Heijden 5-7 6-4 6-4

• Dames Dubbel 6: Conny Lavrijsen / Angelique Michiels – Karin Oversier / Yvonne Huijbregts 6-4 6-4

• Dames Dubbel 7: Sjannie Jansen / Ine van Veldhoven – Coby Lavrijsen / Monique vd Laak 7-6 4-6 6-7

• Mix 5: Lidy van Avendonk /Helmuth van Puijenbroek – Jean Swaanen / Johan vd Borne 7-5 7-5

• Mix 7: Paul Lavrijsen /Yvonne Huijbregts – Erik Timmermans / Judith Timmermans 6-1 1-6 3-6

Klik HIER voor de leuke foto-impressie van de clubkampioenschappen en clubfeest 2022.

Tennisgroeten van de TC !

Eerste TOS-nieuwjaarstoernooi smaakt naar meer

Zondag 16 januari 2022 stond het 1e Nieuwjaars TOS-toernooi op het programma.

Het was nog even spannend of het door kon gaan, maar door de inzet van het bestuur, de TC, de Paviljoencommissie en onze nieuwe voorzitter Henk Schirris, heeft het eerst Nieuwjaars TOS toernooi Coronaproof plaats kunnen vinden. Het was voor het eerst in lange tijd dat weer eens buiten getennist kon worden en dat was te merken…

Voor het verdere verslag en de foto-impressie klik je HIER.

High Beer toernooi valt in de smaak

Afgelopen Koningsnacht stond bij LTC de Kemphanen het high beer toernooi op het programma. Dat de meeste deelnemers de dag erna een vrije dag hadden kwam goed uit!

De opkomst was goed te noemen. Maar liefst 22 heren op gingen op dinsdag 26 april over ieder drie wedstrijden, met elkaar de strijd aan om de felbegeerde titel ‘High Beer King’. Uiteindelijk waren er drie heren die alle drie hun wedstrijden hadden gewonnen, te weten Barry van Limpt, Erik Timmermans en Dirk Jansen. Met veruit het beste game-saldo werd Dirk de terechte winnaar. Hij kreeg een bierpakketje uitgereikt, met daarin de biertjes die we na afloop van het toernooi zouden gaan proeven.

En dat proeven was een succes te noemen! Vier heerlijke Belgische biertjes per persoon stonden klaar voor de 22 dorstige heren. In volgorde van promillage werden de bieren geserveerd door de heren van de bardienst, vergezeld door de nodige schaaltjes bruin fruit. Leuk om te zien was dat een aantal nieuwe(re) leden meedeed en ook gezellig bleef hangen. Met wat muziek op de achtergrond zat de stemming er lekker in.

Extra dank ging tijdens deze avond uit naar de barkeepers: Hans Jansen en Björn Sterrenburg. Zij zorgden ervoor dat de dorstige herenleden, zowel qua bier als hapjes niets te kort kwamen. Mede dankzij hen werd het er nog erg lang gezellig in paviljoen ‘de Hut’….

Al met al dus een zeer geslaagd toernooi met een mooie opkomst. We hopen jullie volgend weer terug te zien! 

Voor de mooie foto-impressie van het High Beer toernooi, klik je HIER. (Google Fotos opent zich in nieuw venster, klik bij 3 puntjes rechtsboven op ‘Diavoorstelling’.

Mystery toernooi weer gezellig verlopen

Van woensdag 22 juni tot vrijdag 24 juni vond voor de 2de keer het Mystery toernooi plaats. Het dubbeltoernooi van LTC de Kemphanen waar je van te voren niet weet wie je tennispartner is.

Onder mooie weersomstandigheden werden weer mooie tennispartijen gespeeld. Uiteindelijk werden Ingrid Kerkhofs en Andy Lavrijsen de winnaars van de 2022 editie.

Tijdens de afsluiting op vrijdagavond stond voorzitter; Henk Schirris, extra stil bij de strak geregelde organisatie door de TC. Tevens werd de paviljoencommissie gecomplimenteerd met het succesvol inplannen van het bardienstrooster onder de leden. Dit is helaas bij andere tennisverenigingen vaak een enorme uitdaging, waardoor tennispaviljoens gewoon gesloten blijven door gebrek aan vrijwilligers. Wij als leden, kunnen dus na het tennissen gezellig op het terras ons drankje blijven drinken…..!

Tot slot werd KNLTB heren 1 – 17+, Team 2 en 3 Mix 35+ door competitieleider Frank Vosters in het zonnetje gezet wegens hun behaalde KNLTB kampioenschap!

Hieronder tref je een kort verslag van de ‘Mystery’ winnaars en de foto-impressie van het toernooi aan:

Tot onze eerste wedstrijd op donderdag was alles een mysterie. Voor Andy dat hij mee zou doen en voor mij met wie ik zou tennissen. Twee avonden flink gestreden, beide wedstrijden gewonnen in 2 sets en vrijdag bleken we toernooiwinnaars te zijn. Kortom: leuke wedstrijden en vooral gezellige nabeschouwingen op het terras tot in de late uurtjes met lekkere hapjes en drankjes!

Andy en Ingrid

Voor het bekijken van de foto-impressie, klik HIER en kies bij opties voor diavoorstelling.

Vroege Vogels al om 7 uur op de tennisbaan

Zondag 10 juli waren de vroege vogels van onze tennisvereniging al om 6:45 uur in de ochtend aanwezig om het populaire toernooi in de zomer te spelen: Vroege Vogels.

Niet alleen voor de gezellige dubbel potjes was dit te doen, maar vooral voor het luxe ontbijt, welke rond 09:00 uur werd geserveerd door de Technische Commissie. De 22 deelnemers lieten dit goed smaken en gingen daarna verder met hun wedstrijden.

Het werd onder aangename temperatuur wederom een leuk toernooi, welke rond 11:00 uur werd afgesloten met een welverdiend drankje op het terras van paviljoen ‘de Hut’.

Klik HIER voor de foto reportage en kies bij de opties voor diavoorstelling.

Veel thuisblijvers op de tennisbaan

Speciaal voor de tennissers onder ons, die niet op vakantie waren, al geweest waren of misschien nog moesten gaan, had de TC voor hen op vrijdag 5 augustus het thuisblijvers toernooi op de agenda geplaatst. Met 24 deelnemers waren alle banen bezet en konden in 3 wedstrijden gestreden worden, wie de titel van dit toernooi op zijn naam mocht schrijven.

De TC had voor iedere wedstrijd, verrassende koppels samengesteld, die door de spelers zeker gewaardeerd werden. Opvallend was zeker dat beginnende spelers, maar ook spelers met nog weinig tenniservaring zich volop in de strijd gooide om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.

Nadat de punten geteld waren, kwam Roy Michiels als nummer 1 en Eef  Schellens als nummer 2 uit de bus, met maar 1 game verschil. Zo zie je maar dat je geen jarenlange tenniservaring achter de rug hoeft te hebben om hoog te eindigen tijdens een tennistoernooi.

Na de prijsuitreiking door Conny en Anja, nam Roy Michiels het woord om aan de beginnende speler Robin Sanders zijn prijs te overhandigen en hem zo aan te moedigen om vaker aan toernooien deel te nemen. Na de prijsuitreiking kon iedereen nog gezellig ontspannen met een drankje tot in de late uurtjes.

Iedereen bedankt die dit toernooi tot een succes heeft gemaakt en hopelijk zal het jaarlijks  terugkeren op de agenda.

Voor de foto reportage (kies bij de opties voor diavoorstelling) klik je HIER.