Interne toernooien 2022

Eerste TOS-nieuwjaarstoernooi smaakt naar meer

Zondag 16 januari 2022 stond het 1e Nieuwjaars TOS-toernooi op het programma.

Het was nog even spannend of het door kon gaan, maar door de inzet van het bestuur, de TC, de Paviljoencommissie en onze nieuwe voorzitter Henk Schirris, heeft het eerst Nieuwjaars TOS toernooi Coronaproof plaats kunnen vinden. Het was voor het eerst in lange tijd dat weer eens buiten getennist kon worden en dat was te merken…

Voor het verdere verslag en de foto-impressie klik je HIER.

High Beer toernooi valt in de smaak

Afgelopen Koningsnacht stond bij LTC de Kemphanen het high beer toernooi op het programma. Dat de meeste deelnemers de dag erna een vrije dag hadden kwam goed uit!

De opkomst was goed te noemen. Maar liefst 22 heren op gingen op dinsdag 26 april over ieder drie wedstrijden, met elkaar de strijd aan om de felbegeerde titel ‘High Beer King’. Uiteindelijk waren er drie heren die alle drie hun wedstrijden hadden gewonnen, te weten Barry van Limpt, Erik Timmermans en Dirk Jansen. Met veruit het beste game-saldo werd Dirk de terechte winnaar. Hij kreeg een bierpakketje uitgereikt, met daarin de biertjes die we na afloop van het toernooi zouden gaan proeven.

En dat proeven was een succes te noemen! Vier heerlijke Belgische biertjes per persoon stonden klaar voor de 22 dorstige heren. In volgorde van promillage werden de bieren geserveerd door de heren van de bardienst, vergezeld door de nodige schaaltjes bruin fruit. Leuk om te zien was dat een aantal nieuwe(re) leden meedeed en ook gezellig bleef hangen. Met wat muziek op de achtergrond zat de stemming er lekker in.

Extra dank ging tijdens deze avond uit naar de barkeepers: Hans Jansen en Björn Sterrenburg. Zij zorgden ervoor dat de dorstige herenleden, zowel qua bier als hapjes niets te kort kwamen. Mede dankzij hen werd het er nog erg lang gezellig in paviljoen ‘de Hut’….

Al met al dus een zeer geslaagd toernooi met een mooie opkomst. We hopen jullie volgend weer terug te zien! 

Voor de mooie foto-impressie van het High Beer toernooi, klik je HIER. (Google Fotos opent zich in nieuw venster, klik bij 3 puntjes rechtsboven op ‘Diavoorstelling’.

Mystery toernooi weer gezellig verlopen

Van woensdag 22 juni tot vrijdag 24 juni vond voor de 2de keer het Mystery toernooi plaats. Het dubbeltoernooi van LTC de Kemphanen waar je van te voren niet weet wie je tennispartner is.

Onder mooie weersomstandigheden werden weer mooie tennispartijen gespeeld. Uiteindelijk werden Ingrid Kerkhofs en Andy Lavrijsen de winnaars van de 2022 editie.

Tijdens de afsluiting op vrijdagavond stond voorzitter; Henk Schirris, extra stil bij de strak geregelde organisatie door de TC. Tevens werd de paviljoencommissie gecomplimenteerd met het succesvol inplannen van het bardienstrooster onder de leden. Dit is helaas bij andere tennisverenigingen vaak een enorme uitdaging, waardoor tennispaviljoens gewoon gesloten blijven door gebrek aan vrijwilligers. Wij als leden, kunnen dus na het tennissen gezellig op het terras ons drankje blijven drinken…..!

Tot slot werd KNLTB heren 1 – 17+, Team 2 en 3 Mix 35+ door competitieleider Frank Vosters in het zonnetje gezet wegens hun behaalde KNLTB kampioenschap!

Hieronder tref je een kort verslag van de ‘Mystery’ winnaars en de foto-impressie van het toernooi aan:

Tot onze eerste wedstrijd op donderdag was alles een mysterie. Voor Andy dat hij mee zou doen en voor mij met wie ik zou tennissen. Twee avonden flink gestreden, beide wedstrijden gewonnen in 2 sets en vrijdag bleken we toernooiwinnaars te zijn. Kortom: leuke wedstrijden en vooral gezellige nabeschouwingen op het terras tot in de late uurtjes met lekkere hapjes en drankjes!

Andy en Ingrid

Voor het bekijken van de foto-impressie, klik HIER en kies bij opties voor diavoorstelling.

Vroege Vogels al om 7 uur op de tennisbaan

Zondag 10 juli waren de vroege vogels van onze tennisvereniging al om 6:45 uur in de ochtend aanwezig om het populaire toernooi in de zomer te spelen: Vroege Vogels.

Niet alleen voor de gezellige dubbel potjes was dit te doen, maar vooral voor het luxe ontbijt, welke rond 09:00 uur werd geserveerd door de Technische Commissie. De 22 deelnemers lieten dit goed smaken en gingen daarna verder met hun wedstrijden.

Het werd onder aangename temperatuur wederom een leuk toernooi, welke rond 11:00 uur werd afgesloten met een welverdiend drankje op het terras van paviljoen ‘de Hut’.

Klik HIER voor de foto reportage en kies bij de opties voor diavoorstelling.

Veel thuisblijvers op de tennisbaan

Speciaal voor de tennissers onder ons, die niet op vakantie waren, al geweest waren of misschien nog moesten gaan, had de TC voor hen op vrijdag 5 augustus het thuisblijvers toernooi op de agenda geplaatst. Met 24 deelnemers waren alle banen bezet en konden in 3 wedstrijden gestreden worden, wie de titel van dit toernooi op zijn naam mocht schrijven.

De TC had voor iedere wedstrijd, verrassende koppels samengesteld, die door de spelers zeker gewaardeerd werden. Opvallend was zeker dat beginnende spelers, maar ook spelers met nog weinig tenniservaring zich volop in de strijd gooide om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.

Nadat de punten geteld waren, kwam Roy Michiels als nummer 1 en Eef  Schellens als nummer 2 uit de bus, met maar 1 game verschil. Zo zie je maar dat je geen jarenlange tenniservaring achter de rug hoeft te hebben om hoog te eindigen tijdens een tennistoernooi.

Na de prijsuitreiking door Conny en Anja, nam Roy Michiels het woord om aan de beginnende speler Robin Sanders zijn prijs te overhandigen en hem zo aan te moedigen om vaker aan toernooien deel te nemen. Na de prijsuitreiking kon iedereen nog gezellig ontspannen met een drankje tot in de late uurtjes.

Iedereen bedankt die dit toernooi tot een succes heeft gemaakt en hopelijk zal het jaarlijks  terugkeren op de agenda.

Voor de foto reportage (kies bij de opties voor diavoorstelling) klik je HIER.