Thuisblijvers 2023 slaan tenten op bij sportpark den Hoek

Op vrijdag 28 juli trokken we ten strijde met 18 personen voor de fel begeerde thuisblijvers trofee. Ik mocht de eerste wedstrijd spelen met Barry v Limpt. Wil hierbij Barry bij deze bedanken voor het binnen halen van de titel, want dankzij Barry heb ik deze mooie titel kunnen binnenhalen.  Achteraf bleek dat Barry maar 1 punt tekort kwam die hij waarschijnlijk zelf heeft gemaakt in de eerste wedstrijd met mij tegen Chris van de Borne en Hans van limpt.

Daarna de 2 de wedstrijd met wederhelft van Hans (dus familie van Limpt was mij goed gezind tijdens dit toernooi)😉. Sandra en ik mochten het opnemen tegen wederom Chris van de Borne  en onze ijsje van de week Esmee van Beek. Vooraf zou je denken gaat een moeilijke worden, maar dankzij voortreffelijk tennis van Sandra en mijzelf hebben we ze toch kunnen verschalken.

Daarna de laatste wedstrijd met Anja van de Velden tegen ‘altijd moeilijke’ Eef Schellens en John Lathouwers. Ook deze wedstrijd werd in ons voordeel beslist. Na de wedstrijden nog heerlijk hapje en drankje gedaan en gezellig geouwehoerd over van alles en niets.

Bij deze wil ik ook de organisatie, hoop niet dat ik hier iemand vergeet maar volgens mij Carla en Anja bedanken voor de organisatie en de goede zorgen was weer toppy😉.

Sportieve groeten, Huub Jansen

Los van de TOSS avonden is het eerst volgende toernooi nu het internationale Ben Straatman Makelaardij Open Mix toernooi, welke gehouden wordt van 30 augustus tot 3 september. Opgeven via www.dekemphanen.nl met je MIX partner kan nog tot 9 augustus. Zorg dat je ook bij het gezelligste Open Mix toernooi van de Kempen aanwezig bent :-).

De TC

Verslag winnaar Vroege Vogel toernooi 2023

Jan Vosters heeft onlangs het Vroege Vogel toernooi 2023 gewonnen. Het verslag lees je hier:

Op 9 juli vond het vroege vogeltoernooi plaats bij onze club. Ondanks het vroege tijdstip op de zondagochtend was er een mooie opkomst, want we waren met 24 man. Om 7 uur startte de eerste ronde wedstrijden en toen was het qua warmte gelukkig nog goed te doen. Na de tweede ronde stond er een heerlijk ontbijt voor ons klaar.

Buiten op het terras in de schaduw genoten we van verse Belse broodjes, lekkere eieren met spek (gebakken door Fred en Ton) en al het andere lekkers dat op tafel stond. Na het eten begon de laatste ronde wedstrijden, en het was maar goed dat het de laatste ronde was, want de temperatuur was inmiddels enorm gestegen.

Ondanks dat het weer eigenlijk te warm was om nog te tennissen sloot ik de laatste wedstrijd ook winnend af waardoor ik het toernooitje won. Daarna moest er uiteraard goed gedronken worden om het vocht weer aan te vullen. En dat deden we natuurlijk ook goed met z’n allen! 😉🍻 Kortom, het vroege vogeltoernooi was weer geslaagd.

Voor de fotoimpressie, klik je HIER.

Tennisgroeten van Jan Vosters

Tropische temperaturen tijdens Mystery 2023

Donderdag 8, vrijdag 9 en zaterdag 10 juni stond in het teken van het jaarlijkse Mystery toernooi. Dit toernooi is een beetje ‘mysterieus’ aangezien je tijdens opgave niet weet wie je dubbelpartner gaat worden.

Op donderdagavond werden de 1e wedstrijden gespeeld, en voor sommige koppels was dit de 1e kennismaking met een lid van onze vereniging. Zaterdagavond stonden de laatste wedstrijden op het programma en de temperaturen waren nog hoger dan op donderdag en vrijdag. Op het terras van het gezellige paviljoen ‘de Hut’ werd er na de laatste wedstrijden, werd het vocht weer goed aangevuld.

Winnaars in hun categorie van deze Mystery editie waren:

  • Anja van Hoof & Rinus Heeren
  • Twan Verhagen & Guus Wijnen
  • Frank Vosters & Erwin Rieken

Ondanks de matige inschrijvingen voor deze editie (te wijten aan het warme weer en/of volop BBQ feestjes op vrijdag en zaterdag…?)  was het mede het mooie weer en enthousiaste deelnemers wederom een gezellig toernooi. Voor de foto-impressie van zaterdag 10 juni klik je HIER. (Voor een diavoorstelling, klik je rechtsboven op de 3 puntjes, vervolgens Diavoorstelling)

De TC

Heerlijke bierproefavond tijdens High Beer toernooi

De avond voor koningsdag, 26 april 2023, stond het mannen toernooi van onze vereniging op het programma: High Beer. Maar liefst 28 ‘echte mannen’ gingen met elkaar de strijd aan voor de ‘High Beer Champion’ titel.

Tijdens dit toernooi had Bierista en tevens collega lid van van de paviljoencommissie, Resi van Hoof, een heerlijke bier proeverij verzorgd. Speciaal bieren met de namen als Blonde Stoot, Crius, Bruismelk (heerlijke IPA !), De Archivist, Cuvee des Trolls, Tripel Le Fort, Schuppenboer Maxima Calvados BA kwamen o.a. deze avond voorbij. De mannen van LTC de Kemphanen lieten het speciale gerstenat prima smaken aangevuld met de lekkere bites van de paviljoencommissie.

Na 3 wedstrijden ‘heren dubbel’ werd de balans opgemaakt en was uiteindelijk ”tennis-veteraan’ Ton Kox, die overtuigd winnaar werd van deze editie. Hieronder tref je zijn mooi winnaars-verhaal aan. Het werd een zeer mooie avond, waarbij er later op de avond nog flink gezongen werd….. Bekijk de foto-impressie via de link hieronder…. !

De TC en Paviljoen commissie kijken terug op weer een geslaagde avond !

Hallo tennisvrienden,

Als winnaar van het High beer toernooi hierbij een kort verslag van deze avond: Om 19.00h zijn we op deze frisse voorjaarsavond met 28 deelnemers gestart aan het High beer toernooi. Na een ruime overwinning met Joost tegen rivaal Frank en Harold zat de winning mood er bij mij al direct in. Ook de 2e partij met Remco tegen Rik en Barry en daarna de 3e partij met Jan tegen Huub en Gust werden winnend afgesloten.

De tussentijds door Resi georganiseerde bierproef pauze bracht geen ommekeer, ook mijn 4e partij met Dennis tegen Ton en Guus werd ruim gewonnen. Dit bleek voldoende te zijn om later als winnaar te worden uitgeroepen. Natuurlijk heb ik het niet alleen gedaan. Ik dank daarom dan ook mijn maten voor het spelen, en onze tegenstanders voor de punten.

Ook dank aan de organisatie,TC-Rik en PC-Resi en de bardienst voor deze mooie sportieve avond. De biertjes werden naarmate het later werd en het alcohol percentage steeg vaker geproefd, en dat kwam de gezelligheid ten goede.

We kunnen allemaal terugkijken op een geslaagde avond die voor herhaling vatbaar is.

Ton Kox

Klik HIER voor de foto-impressie van het High Beer toernooi 2023.

De TC en Paviljoen commissie

Impressie van Nieuwjaars TOS toernooi 2023

Om het nieuwe tennisjaar in te luiden, was er voor het tweede jaar, het Nieuwjaars TOS toernooi georganiseerd door de TC.

Het aantal deelnemers was boven verwachting en het beloofde dan ook een sportief  toernooi te worden. Om 10.00 werd gestart met de eerste ronde nadat de tennispasjes goed geschud waren. Blijkbaar had diegene die de pasjes geschud een magische hand, want er stonden of 2 dames met 2 heren op de baan of 4 heren.

Ondanks de vele regen op zaterdag was het op zondag droog, maar er stond wel een stevig windje, waar iedereen in min of meerdere mate last van had, maar dat mocht de inzet en gedrevenheid van de spelers niet deren. Nadat ook de tweede ronde gespeeld was, werd er een korte pauze ingelast zodat iedereen kon genieten van een glaasje champagne, warme chocolademelk, al dan niet met slagroom, een heerlijk warm worstenbroodje. Hiervoor dank aan de paviljoencommissie….!

Tijdens de korte pauze, maakte onze voorzitter; Henk Schirris, dankbaar gebruik om een woordje tot de aanwezigen te richten. Hij dankte iedereen voor de inzet van het afgelopen jaar, zowel de vrijwilligers als ook de leden,  die het afgelopen jaar weer tot een succes hebben gemaakt. Ook wenste hij iedereen een goed, gezond en sportief  2023.

Hierna werd gestart voor een derde en laatste ronde. En nadat iedereen getennist had, werd er nog gezellig nagepraat in ons tennispaviljoen ‘de hut’.

Iedereen bedankt die dit toernooi weer tot een succes heeft gemaakt en hopelijk zal het jaarlijks  terugkeren op de agenda. Voor de foto-impressie van het Nieuwjaars TOS toernooi, klik je HIER.

Tennisgroeten van de TC

Gezellige tennis uitwisseling met TC de Lusthoven 2022

Afgelopen weekend, (28 oktober 2022) was het weer zover: de uitwisseling met TC de Lusthoven uit Arendonk. Na jaren van afwezigheid stond het dit jaar eindelijk weer op de agenda.

21 ‘Belge’ en 19 ‘Ollanders’ gingen met elkaar de sportieve strijd aan voor het regionale ‘Davis Cup’ treffen tussen LTC de Kemphanen en TC de Lusthoven. Een ‘fijne wedstrijd’ of ‘sportieve match’ zoals onze buren het noemden wensten we elkaar toe, waarna de ballen over het veld vlogen. Alle trucs en moves werden uit de kast gehaald om toch maar de wedstrijd binnen te slepen.

De deelnemers uit Arendonk had zelfs hun eigen fans meegebracht. Maar uiteindelijk na 3 wedstrijden bleef daar 1 beste Lusthovenaar(Jan Sanders) en 1 beste Kemphaan (Frank Lavrijsen) over. Gefeliciteerd!!!

In totaal hadden wij maar nipt van de Belgen gewonnen met 25 punten tegenover 24 punten. Mooi toch? Alles was weer tot in de puntjes geregeld, zowel de wedstrijden als de lekkere hapjes en drankjes bij de afterparty. Gezellig was het zeker tot in de late uurtjes. Al met al weer een geslaagd sportief toernooi. Mercikes iedereen en volgend jaar op naar Arendonk.

Voor een foto impressie van het gezellige tennistreffen met TV de Lusthoven, klik je HIER. (klik voor diavoorstelling op de 3 puntjes rechtsboven in het menu en kies vervolgens voor DIAVOOSTELLING)

Topavond bij LTC de Kemphanen: Clubkampioenschappen & Clubfeest 2022

Het organiseren van het clubfeest op de finaleavond van de clubkampioenschappen bleek een gouden greep. Ruim 60 leden en een hele boel publiek maakten er een spetterende avond van.

Om half 6 begonnen de eerste finalisten aan hun partij. De toon werd meteen gezet.

In de heren enkel 6 maakten Mark Mans en Bart Lavrijsen er een absolute thriller van, waarbij Bart uiteindelijk na drie zwaarbevochten sets aan het langste eind trok. De mix dubbel 7 werd een familie-aangelegenheid. Broer en zus Paul en Yvonne Lavrijsen speelden tegen broer en zus Erik en Judith Timmermans. In drie sets sleepten de sterk spelende Timmermansjes de overwinning uit het vuur. In de heren enkel 7 won Sven Voets van Danny Lathouwers en in de mix dubbel 6 wonnen Lidy van Avendonk en Helmuth van Puijenbroek van Jean Swaanen en Johan van de Borne.

Om 7 uur begon de tweede reeks finales. Een aantal deelnemers mocht na een korte adempauze opnieuw aan de bak. In de dames dubbel 6 nam de gevestigde orde Conny Lavrijsen en Angelique Michiels het op tegen coming ladies Yvonne Lavrijsen en Karin Oversier. Conny en Angelique lieten zien nog altijd uit het goede hout te zijn gesneden, en trokken de wedstrijd naar zich toe. In de heren dubbel 7 wonnen Cees Horrevorts en van Hans van Limpt na een gelijkopgaande partij van William Verhagen en Peter van der Heijden. In de dames dubbel 7 ging de zwaarbevochten overwinning uiteindelijk naar Coby Lavrijsen en Monique van der Laak, die tegen Sjannie Jansen en Ine van Veldhoven speelden.

Op baan 1 ontvouwde zich inmiddels een waar spektakelstuk. Ondanks dat het wat frisser werd, bleef het publiek vanaf het terras in grote getalen ademloos genieten van een hoogstaande partij in de heren dubbel 6 tussen Johan van de Borne en Helmuth van Puijenbroek tegen Krijn Mulder en Mark Mans. Krijn en Mark bleken in drie sets de sterkste.

Na een avond vol met spannende wedstrijden togen deelnemers en publiek naar binnen in de Hut voor een afzakker; en wat voor één! Het bestuur had uitgepakt en alle leden uitgenodigd voor een clubfeest. Het bleek dat onze leden niet alleen kunnen tennissen, maar ook kunnen feesten. Onder het genot van een hapje en de nodige drankjes werd er tot in de kleine uurtjes gedanst, gelachen en gekletst. Het zal bij de nodige mensen voor wat hoofdpijn hebben gezorgd, in ieder geval bij uw reporter…

Namens de TC bedanken we alle deelnemers. Het is heel mooi om te zien dat de opkomst zo goed was. Daarnaast bedanken we vanzelfsprekend bestuur en vrijwilligers. Zonder jullie hadden we er nooit zo’n mooi feest van kunnen maken. Wat ons betreft, tot volgend jaar!

Uitslagen finales clubkampioenschappen 2022:

• Heren Enkel 4/5: Mark Mans – Bart Lavrijsen 6-3 4-6 4-6

• Heren Enkel 7: Danny Lathouwers – Sven Voets 6-4 2-6 2-6

• Heren Dubbel 5/6: Mark Mans / Krijn Mulder – Helmuth van Puijenbroek / Johan vd Borne 3-6 6-1 6-3

• Heren Dubbel 7: Hans van Limpt / Cees Horrevorts – William Verhagen / Peter vd Heijden 5-7 6-4 6-4

• Dames Dubbel 6: Conny Lavrijsen / Angelique Michiels – Karin Oversier / Yvonne Huijbregts 6-4 6-4

• Dames Dubbel 7: Sjannie Jansen / Ine van Veldhoven – Coby Lavrijsen / Monique vd Laak 7-6 4-6 6-7

• Mix 5: Lidy van Avendonk /Helmuth van Puijenbroek – Jean Swaanen / Johan vd Borne 7-5 7-5

• Mix 7: Paul Lavrijsen /Yvonne Huijbregts – Erik Timmermans / Judith Timmermans 6-1 1-6 3-6

Klik HIER voor de leuke foto-impressie van de clubkampioenschappen en clubfeest 2022.

Tennisgroeten van de TC !

Eerste TOS-nieuwjaarstoernooi smaakt naar meer

Zondag 16 januari 2022 stond het 1e Nieuwjaars TOS-toernooi op het programma.

Het was nog even spannend of het door kon gaan, maar door de inzet van het bestuur, de TC, de Paviljoencommissie en onze nieuwe voorzitter Henk Schirris, heeft het eerst Nieuwjaars TOS toernooi Coronaproof plaats kunnen vinden. Het was voor het eerst in lange tijd dat weer eens buiten getennist kon worden en dat was te merken…

Voor het verdere verslag en de foto-impressie klik je HIER.

High Beer 2022 toernooi valt in de smaak

Afgelopen Koningsnacht stond bij LTC de Kemphanen het high beer toernooi op het programma. Dat de meeste deelnemers de dag erna een vrije dag hadden kwam goed uit!

De opkomst was goed te noemen. Maar liefst 22 heren op gingen op dinsdag 26 april over ieder drie wedstrijden, met elkaar de strijd aan om de felbegeerde titel ‘High Beer King’. Uiteindelijk waren er drie heren die alle drie hun wedstrijden hadden gewonnen, te weten Barry van Limpt, Erik Timmermans en Dirk Jansen. Met veruit het beste game-saldo werd Dirk de terechte winnaar. Hij kreeg een bierpakketje uitgereikt, met daarin de biertjes die we na afloop van het toernooi zouden gaan proeven.

En dat proeven was een succes te noemen! Vier heerlijke Belgische biertjes per persoon stonden klaar voor de 22 dorstige heren. In volgorde van promillage werden de bieren geserveerd door de heren van de bardienst, vergezeld door de nodige schaaltjes bruin fruit. Leuk om te zien was dat een aantal nieuwe(re) leden meedeed en ook gezellig bleef hangen. Met wat muziek op de achtergrond zat de stemming er lekker in.

Extra dank ging tijdens deze avond uit naar de barkeepers: Hans Jansen en Björn Sterrenburg. Zij zorgden ervoor dat de dorstige herenleden, zowel qua bier als hapjes niets te kort kwamen. Mede dankzij hen werd het er nog erg lang gezellig in paviljoen ‘de Hut’….

Al met al dus een zeer geslaagd toernooi met een mooie opkomst. We hopen jullie volgend weer terug te zien! 

Voor de mooie foto-impressie van het High Beer toernooi, klik je HIER. (Google Fotos opent zich in nieuw venster, klik bij 3 puntjes rechtsboven op ‘Diavoorstelling’.

Mystery toernooi 2022 weer gezellig verlopen

Van woensdag 22 juni tot vrijdag 24 juni vond voor de 2de keer het Mystery toernooi plaats. Het dubbeltoernooi van LTC de Kemphanen waar je van te voren niet weet wie je tennispartner is.

Onder mooie weersomstandigheden werden weer mooie tennispartijen gespeeld. Uiteindelijk werden Ingrid Kerkhofs en Andy Lavrijsen de winnaars van de 2022 editie.

Tijdens de afsluiting op vrijdagavond stond voorzitter; Henk Schirris, extra stil bij de strak geregelde organisatie door de TC. Tevens werd de paviljoencommissie gecomplimenteerd met het succesvol inplannen van het bardienstrooster onder de leden. Dit is helaas bij andere tennisverenigingen vaak een enorme uitdaging, waardoor tennispaviljoens gewoon gesloten blijven door gebrek aan vrijwilligers. Wij als leden, kunnen dus na het tennissen gezellig op het terras ons drankje blijven drinken…..!

Tot slot werd KNLTB heren 1 – 17+, Team 2 en 3 Mix 35+ door competitieleider Frank Vosters in het zonnetje gezet wegens hun behaalde KNLTB kampioenschap!

Hieronder tref je een kort verslag van de ‘Mystery’ winnaars en de foto-impressie van het toernooi aan:

Tot onze eerste wedstrijd op donderdag was alles een mysterie. Voor Andy dat hij mee zou doen en voor mij met wie ik zou tennissen. Twee avonden flink gestreden, beide wedstrijden gewonnen in 2 sets en vrijdag bleken we toernooiwinnaars te zijn. Kortom: leuke wedstrijden en vooral gezellige nabeschouwingen op het terras tot in de late uurtjes met lekkere hapjes en drankjes!

Andy en Ingrid

Voor het bekijken van de foto-impressie, klik HIER en kies bij opties voor diavoorstelling.

Vroege Vogels 2022 al om 7 uur op de tennisbaan

Zondag 10 juli waren de vroege vogels van onze tennisvereniging al om 6:45 uur in de ochtend aanwezig om het populaire toernooi in de zomer te spelen: Vroege Vogels.

Niet alleen voor de gezellige dubbel potjes was dit te doen, maar vooral voor het luxe ontbijt, welke rond 09:00 uur werd geserveerd door de Technische Commissie. De 22 deelnemers lieten dit goed smaken en gingen daarna verder met hun wedstrijden.

Het werd onder aangename temperatuur wederom een leuk toernooi, welke rond 11:00 uur werd afgesloten met een welverdiend drankje op het terras van paviljoen ‘de Hut’.

Klik HIER voor de foto reportage en kies bij de opties voor diavoorstelling.

Veel thuisblijvers op de tennisbaan 2022

Speciaal voor de tennissers onder ons, die niet op vakantie waren, al geweest waren of misschien nog moesten gaan, had de TC voor hen op vrijdag 5 augustus het thuisblijvers toernooi op de agenda geplaatst. Met 24 deelnemers waren alle banen bezet en konden in 3 wedstrijden gestreden worden, wie de titel van dit toernooi op zijn naam mocht schrijven.

De TC had voor iedere wedstrijd, verrassende koppels samengesteld, die door de spelers zeker gewaardeerd werden. Opvallend was zeker dat beginnende spelers, maar ook spelers met nog weinig tenniservaring zich volop in de strijd gooide om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.

Nadat de punten geteld waren, kwam Roy Michiels als nummer 1 en Eef  Schellens als nummer 2 uit de bus, met maar 1 game verschil. Zo zie je maar dat je geen jarenlange tenniservaring achter de rug hoeft te hebben om hoog te eindigen tijdens een tennistoernooi.

Na de prijsuitreiking door Conny en Anja, nam Roy Michiels het woord om aan de beginnende speler Robin Sanders zijn prijs te overhandigen en hem zo aan te moedigen om vaker aan toernooien deel te nemen. Na de prijsuitreiking kon iedereen nog gezellig ontspannen met een drankje tot in de late uurtjes.

Iedereen bedankt die dit toernooi tot een succes heeft gemaakt en hopelijk zal het jaarlijks  terugkeren op de agenda.

Voor de foto reportage (kies bij de opties voor diavoorstelling) klik je HIER.