Overige toernooien

Scheerkwast toernooi 2018 (April 2018)
Met 31 heren werd op woensdag 25 april gestreden voor de ‘scheerkwast’ van onze tennisverening.
Tijdens de 1e wedstrijd, welke door de grote deelname al werd gestart om 18:10 uur, kwam er een fikse regenbui voorbij, maar daarna was het heerlijk tennisweer. De deelnemers speelden allemaal 3 heren-dubbel wedstrijden en de winnaar met het meeste postitieve games-saldo zou uiteindelijk recht hebben op de ‘scheerkwast 2018’.

Nadat alle deelnemers hun wedstrijden hadden gespeeld, waren Rik Hermans, Chris van den Borne en Arjan Lathouwers die al hun wedstrijden hadden gewonnen.
Uiteindelijk had Arjan Lathouwers het hoogste games-saldo en werd de terechte winnaar van het scheerkwast toernooi 2018.
Het bleef nog lang gezellig in ‘de Hut’ mede door DJ Patrick die eindelijk de muziekcomputer heeft ontdekt!

Padel clinic Udenhout 2018 (April 2018)
Op zaterdag 14 april jl. hebben een aantal spelers van het Kemphanen Mix 1 team deelgenomen aan een Padel clinic bij Tennisvereniging Udenhout. Padel (spreek uit als Pa-dèl) is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en is omringd door wanden. In bijna alle gevallen zijn de wanden een combinatie van glas en een hekwerk. Padel is ontstaan in Zuid Amerika en is inmiddels in Spanje de nummer 2 sport van het land. Terwijl in Nederland het aantal tennisspelers bij de clubs afneemt is Padel op dit moment de snelst groeiende sport!

Tijdens het spel zijn de wanden onderdeel van het spel. Aangezien de wanden kunnen worden gebruikt is kracht minder belangrijk bij padel. Dit houdt in dat deze sport door iedereen te spelen is en doordat het met 4 personen wordt gespeeld, is padel ook nog eens een zeer sociale sport. Padel speel je met een padel racket en een padelbal.
Bij de onderhandse opslag is het ook toegestaan de wanden te gebruiken. Het hekwerk mag echter niet worden gebruikt bij de opslag. Als een bal te strak wordt geserveerd en het hekwerk raakt i.p.v. de glaswand betekent dat 2e servicebeurt. De puntentelling is gelijk aan de puntentelling van tennis (15, 30, 40, deuce, advantage en game) en is vaak best of 3 sets.

Na een korte uitleg over spel zijn we wat gaan oefenvormen gaan doen om het gevoel van het padelracket en de compacte baan (smashcourt) te ervaren. Het Kempanen Mix 1 team was al snel onder de indruk van de dynamiek en tactiek van het Padel-tennis en dit bleek al snel tijdens de bloedfamatieke partijtjes die we hebben gespeeld. Iedereen was danook laaiend enthousiast over dit nieuwe tennisspel welke ongetwijfeld Nederland gaat veroveren.
Heb je als team interesse in een leuke Padel clinic bij TV Udenhout, neem dan kontakt op met Frank Vosters voor meer informatie.

Voor een videoimpressie van Padel klik je hier.
Voor de fotoreportage van de Padel clinic van zaterdag 14 april klik je hier.
Klik rechts bovenin bij het menu op ‘MEER OPTIES’ en vervolgens ‘DIAVOORSTELLING’.

Voorjaarstoernooi (April 2018)
Onder zonnige weersomstandigheden vond op zondag 8 april het Voorjaarstoernooi plaats. Ondanks de geringe opkomst werden er op 3 banen leuke wedstrijden gespeeld. Tijdens de pauze had de barcommissie een kop koffie/thee met een lekker stukje cake klaar staan!
Na de 3e ronde werd bekend wie de felbegeerde chocolade van Delisio in ontvangst mocht nemen.

Bij de heren won Chris v.d. Borne alle 3 de wedstrijden overtuigend en bij de dames kwam Willeke Otter-Wissink als beste uit de bus.
Na een lekker broodje en een gezellige 3de helft keken we terug op een leuk Voorjaarstoernooi!

De TC

Uitwisselingstoernooi met TC De Lusthoven Arendonk (B) (November 2017)
Op zaterdag 28 oktober jl. was het dan eindelijk zover: de tennisinterland tussen België en Nederland, beter gezegd tussen TC De Lusthoven uit Arendonk en LTC de Kemphanen uit Reusel.
Deze tennisinterland stond na jaren van afwezigheid weer op het programma.
Het initiatief was ontstaan naar aanleiding van het grote aantal Belgische deelnemers aan het Ben Straatman Makelaardij Open Mixtoernooi afgelopen september en kon direct op veel steun rekenen.

Op een ietwat regenachtige avond bonden 24 Belgen en 24 Nederlanders dan ook met elkaar de sportieve strijd aan. Na een hoop spannende wedstrijden met kleine onderlinge verschillen bleken de Belgen net iets sterker, zij keerden met een terechte 11-8 overwinning huiswaarts richting Arendonk.

De avond stond niet alleen in het teken van tennis, maar was vooral bedoeld om de onderlinge banden weer eens aan te halen. In een vol tennispaviljoen “De Hut” werden de wedstrijden onder het genot van een lekker pilsje of anderszins tot in de kleine uurtjes nog eens grondig geanalyseerd. Ook de door Carla en Simone heerlijke zelfgemaakte pannen soep – bedankt daarvoor! – verdwenen daarbij als sneeuw voor zon.

Al met al een zeer geslaagde avond, waarbij sportieve tenniswedstrijden gekoppeld werden aan een gezellige sfeer in het paviljoen. De Nederlanders kijken alweer uit naar de volgende confrontatie en hopen op een invitatie van de Belgen.

Rik Hermans

Voor de mooie fotoreportage klik je hier.
Klik rechts bovenin bij het menu op ‘MEER OPTIES’ en vervolgens ‘DIAVOORSTELLING’.

Winnaars Vroege Vogeltoernooi 2018 (Juli 2018)
Op zondag 8 juli kwamen de echte vroege vogels van onze vereniging in aktie tijdens het jaarlijkse Vroege Vogels Toernooi.
Rond 6:45 uur meldden de eerste leden zich al in tennispaviljoen ‘de Hut’ voor een lekker bakkie koffie. Na de koffie begonnen de deelnemers rond 7:10 uur aan hun eerste wedstrijd van de ochtend. Na de tweede wedstrijd werd op het terras aangeschoven voor een heerlijk ontbijt wederom verzorgd door de TC. Na 3 wedstrijden werd Herman Dirkx bij de heren tot winnaar gekroond. Bij de dames kwam Wies Horrevorts als de beste speelster uit de bus. Door het lekkere zomerweer bleven de deelnemers nog gezellig na-borrelen op het terras.