Quizut wint voor de 2de keer HutQuiz

Na lang wachten was het eindelijk weer zover, de Hutquiz kreeg zijn 2e editie. De eerste keer was het ons team “Quizut” die de wisselbeker mee mocht nemen. Na zo’n 3 jaar onoplettendheid was de wisselbeker nergens meer te vinden. Op alle plekken in huis werd gezocht, maar niet gevonden. Gelukkig hebben we voor een goede vervanger kunnen zorgen. Dus de strijd om de eer kon losbarsten!

Op vrijdag 25 maart in de Hut kwamen de teams bij elkaar. Een team minder dan opgegeven want door wat coronagevallen werden twee teams samengevoegd. Zo konden ook wij niet beschikken over onze grote troef Helmut die wegens omstandigheden verhinderd was. De organisatie was er klaar voor. Frank Vosters en Conny Lavrijsen hadden ieder een rol. Frank als presentator en spelleider en Conny als deelnemer bij het team: Golden Girls & Boys. De Quiz was zeer zorgvuldig voorbereid en in elkaar gezet door Gust Bleijs en Frank Vosters. Het spel werd nog wat spannender gemaakt door de mogelijkheid om een Kemphaan joker in te zetten zodat de resultaten van een ronde dubbel zouden meetellen. Er waren 6 rondes namelijk: Algemeen, Tennissers, Eten en drinken, Tv en media, Muziek en als laatste Tennis.

Er waren nog 5 andere teams dus genoeg concurrentie dus. Het was elk ronde weer spannend of de antwoorden die we gegeven hadden ook inderdaad goed waren of dat we een ‘Ooh Jaaa’ moment hadden. We gingen matig van start in ronde 1. Bij Ronde 2 echter besloot Johan van den Borne de Joker al in te zetten. Dit ging grotendeels zonder overleg, dus de druk van deze ronde kwam ook op zijn schouders. Gelukkig konden we  9 van de 10 antwoorden goed beantwoorden. Dat leverde dus meteen 18 punten op. Goede zet dus van Johan. In rond 3 en 4 gingen we weer wat meer foutjes maken en kwam team “Barry” zelfs even gelijk met ons te staan. Het gat met de andere teams was geslagen. Het kwam dus op aan om de laatste 2 rondes goed te scoren. Ronde 5 Muziek ging gelukkig weer goed en hadden we een voorsprong van 1,5 punt. De spanning tussen de teams was duidelijk voelbaar. De laatste ronde stelde onze kennis over tennis en onze vereniging op de proef. Gelukkig wisten we het niveau ook dit keer vol te houden en team “Barry” achter ons te laten. Ons team “Quizut” mocht dus de wisselbeker weer meenemen om deze hopelijk volgend jaar weer in te mogen leveren voor de 3e editie.

Opluchting was duidelijk aanwezig want het was zeker niet makkelijk. Ook hebben we weer dingen geleerd waar we nog nooit van hadden gehoord. Niemand wist bijvoorbeeld dat “cenosillicafobie” de angst is om een leeg glas bier te hebben. Alles bij elkaar een heel gezellige avond waar veel gelachen werd onder het genot van een natje en een droogje (dankzij Geert Swaanen en Dennis Peters) … Dit was weer echt een TOPAVOND!!!

Teamcaptain Roy Michiels met de felbegeerde HutQuiz 2022 wisseltrofee

Dus denk je het tegen ons op te durven nemen de volgende keer meldt je dan t.z.t. aan!

Tot volgend jaar!!!

Team “Quizut”