Update Corona-virus: Tennis protocol

Update 20 mei 2020: dubbelspel weer toegestaan

Vanaf 20 mei is het toegestaan met maximaal 4 spelers te dubbelen. We houden daarbij altijd 1,5 meter afstand, zowel tijdens het tennissen als ook naast de baan en we geven de leden als tip mee altijd minstens een racketlengte afstand te houden.

Update 11 mei 2020: toegestane tennis partij vormen

De KNLTB heeft in het weekend voor de duidelijkheid, voor diverse doelgroepen de onderstaande tennisreglementen ivm Corona virus opgesteld.

Dit betekent helaas dat het vrij spelen met maximaal 4 spelers per baan nog NIET is toegestaan vanaf 11 mei.

Update 8 mei 2020: Corona tennisprotocol LTC de Kemphanen

In samenwerking met de KNLTB heeft onze vereniging voor onze leden een ‘Corona Tennis protocol’ opgesteld.

We volgen het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten Jeugd, dat is samengesteld door NOC*NSF, VSG en alle sportbonden en goedgekeurd door VWS en het RIVM.
Daarnaast hanteren we de aanvullende richtlijnen die zijn samengesteld door de KNLTB in samenwerking met verenigingsfunctionarissen en leraren.

In verband met het Corona virus, dienen alle leden van onze tennisvereniging zich tot nader order aan dit tennisprotocol te houden.
In het protocol wordt onder andere beschreven dat je vanuit thuis eerst digitaal een tennisbaan moet reserveren. Hiervoor dien je de KNLTB Clubapp op je smartphone/tablet te gebruiken.

Dank voor jullie medewerking!
Klik hieronder op de link om het Corono tennis protocol te lezen:

https://dekemphanen.nl/wp-content/uploads/2020/05/Coronaregelement2020.pdf

Update 7 mei 2020: We mogen vanaf 11 mei weer tennissen…!

Goed nieuws vandaag voor alle tennisspelers van onze tennisvereniging.

Het kabinet heeft de maatregelen tegen de bestrijding van het coronavirus weer wat versoepeld. Na de jeugd t/m 18 jaar mogen nu ook alle volwassenen vanaf 11 mei weer de baan op.

Dat betekent dat tennis voor iedereen vanaf 11 mei weer mogelijk is onder bepaalde voorwaarden. Daarbij moeten we ons uiteraard ook houden aan de inmiddels bekende hygiënemaatregelen van het RIVM, dus anderhalve meter afstand en bij klachten thuis blijven.

Er worden voorlopig geen tenniswedstrijden georganiseerd door de TC en tennispaviljoen ‘de Hut’ blijft vooralsnog gesloten tot 1 september.

Gebruik de KNLTB CLubApp om eenvoudig een baan te reserveren. Gebruik je de handige KNLTB CLubApp nog niet? Download hem snel via de App of Google play store.

https://www.knltb.nl/nieuws/2020/05/nederland-tennisland.-iedereen-mag-weer-mee-doen/

Update 21 april 2020: jeugd t/m 18 jaar mag tennissen

Het kabinet heeft de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus iets versoepeld. Jeugd t/m 18 jaar mag onder voorwaarden sporten vanaf 29 april; de overige maatregelen zijn verlengd t/m 20 mei.

Dat betekent dat verenigingen beperkt open mogen voor tennissen, padellen en lesgeven aan jeugd t/m 18 jaar.

Ook de voorjaarscompetitie wordt verplaatst naar het najaar en de KNLTB maakt scenario’s en toolkits voor het sporten in 1.5 meter samenleving.

Update 1 April 2020:

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Ook scholen, horeca en sportclubs moeten dicht om verspreiding van het virus verder tegen te gaan. Deze maatregel gaat met onmiddellijke ingang in en duurt tot en met 28 april 2020. Onder dit verbod valt ook het vrije tennissen.

De gehele accommodatie gaat dus op slot en tot en met 28 april mogen de banen en de kantine niet gebruikt worden.

Het bestuur LTC de Kemphanen

Update 15 maart 2020:

Het bestuur heef besloten onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen inzake de Corona-virus problematiek. Ondanks dat iedereen de risico’s rond Corona verschillend inschat en we volgens de overheid tot op heden onze activiteiten mogen voortzetten, willen wij niemand in de verleiding brengen om met meerdere mensen in een kleine ruimte samen te komen. Daarom is het afsluitingstoernooi van de wintercompetitie op zaterdag 14 maart 2020 afgelast.

Ook de Hutquiz op vrijdag 20 maart zal geen doorgang vinden. In overleg met de organisatoren zal worden gekeken of de quiz later dit jaar nog zal plaatsvinden.De tennisbanen blijven vooralsnog gewoon open voor vrij tennis en de interne competitie. Het is aan jullie zelf om te bepalen of je er gebruik van wilt maken. Voorlopig zal er tot nadere orde geenbardienst worden verzorgd en zal de kantine gesloten zijn. Mochten er verdere maatregelen nodig blijken dan communiceren wij dit via deze website.
Het bestuur LTC de Kemphanen

Ook de Hutquiz op vrijdag 20 maart zal geen doorgang vinden. In overleg met de organisatoren zal worden gekeken of de quiz later dit jaar nog zal plaatsvinden.

De tennisbanen blijven vooralsnog gewoon open voor vrij tennis en de interne competitie. Het is aan jullie zelf om te bepalen of je er gebruik van wilt maken. Voorlopig zal er tot nadere orde geen bardienst worden verzorgd en zal de kantine gesloten zijn. Mochten er verdere maatregelen nodig blijken dan communiceren wij dit via onze website.

Het bestuur LTC De Kemphanen